Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel in melkkoeien

De handel in gebruiksvee blijft rustig. Er was weinig animo om melkkoeien te verhandelen, simpel omdat de boeren deze dagen veel werkzaamheden op het land hebben.

De vraag neemt nu wat toe, het aanbod ook. Dat houdt de markt in evenwicht. De prijzen van vee zijn in maart en april overigens behoorlijk gewijzigd. De eersteklas melkkoeien zijn vanaf eind augustus vorig jaar in rap tempo in prijs gestegen, naar een niveau rond € 1.900 begin december. In maart kelderde het niveau € 400, waarmee de prijs terug bij af is. Voor kortdrachtige exportvaarzen is geen reële prijs te noemen.

Geen export

Export is al weken niet aan de orde. Op zich is export toegestaan, in de praktijk komt het er niet van. Administratieve rompslomp is aanzienlijk, bovendien zijn er nauwelijks kopers in staat om hier dieren te selecteren. Als de situatie lang aanhoudt, kan het aanbod langdrachtige vaarzen te groot worden, dat is echter nog niet aan de orde. In een paar maanden kan er veel gebeuren.

Prognose: rustig, prijs stabiel.

Meer informatie over de prijzen van gebruiksvee vind je in Boerderij Marktprijzen

Melkkoeien
Vaarzen
Fokpinken

Of registreer je om te kunnen reageren.