Rundveehouderij

Achtergrond

Krap aanbod stuwt prijs startkalveren

De prijzen voor startkalveren gaan weer wat omhoog. Het aanbod is aan de krappe kant en dat stuwt de prijzen.

Vanwege de coronacrisis zijn in de afgelopen twee maanden maar weinig startkalveren opgezet. Daardoor is het aanbod nu aan de krappe kant en dat zorgt voor een prijsstijging. De Boerderij-notering komt uit op zo’n € 205 tot € 215 per dier van 100 kilo, af boer. Dat is € 10 hoger dan een week eerder. Let wel, dit zijn prijzen die vorige week zijn betaald.

Prijs rosékalveren stabiel

Voor jong- en oudrosékalveren kwamen de prijzen vorige week niet van hun plek. Handelaren merken dat er nog altijd veel dieren boven de markt hangen, maar dat vanwege het herstarten van horeca en foodservice de afzet weer op gang komt. Het volume dat de koelhuizen in is gegaan is nog lang niet weggewerkt, de sterkere vraag zorgt voor een iets vlottere vleeshandel.

Bodem in de markt

Hoe de markt zich de komende weken gaat ontwikkelen, blijft lastig te zeggen. Wel is het zo dat een prijsdaling niet wordt verwacht bij de rosévleeskalveren, omdat de consumptie van het vlees groeit.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.