Rundveehouderij

Achtergrond

A-brok schurkt tegen prijsplafond aan

De prijs van A-brok gaat komende tijd niet veel verder stijgen. Dat verwacht veevoedersadviesbureau Stigevo.

In mei kwam de prijs van A-brok uit op € 24,40 per 100 kilo. Dat is een duidelijke stijging ten opzichte van een maand eerder, maar Stigevo verwacht verder geen prijsstijging. Met de inmiddels weer dalende grondstoffenprijzen is er geen reden voor een verdere voerprijsverhoging. Op basis van de vervangingswaarde is er zelfs ruimte voor een prijsverlaging, schetst Stigevo.

Gerst en mais

A-brok bestaat momenteel voor ongeveer de helft uit graan, waarvan gerst het grootste deel uitmaakt, aangevuld met mais. Gerst is zowel in relatieve als absolute zin goedkoop en weerspiegelt in de prijs het ruime aanbod. Het eiwit voor de A-brok wordt op korte termijn, naast palmpitschilfers, geleverd door zonnepitschroot en vanaf augustus door raapschroot.

De energierijke grondstoffen bietenpulp en citruspulp worden vervangen door graan, maar vanaf november komt citruspulp in beeld. Het aanbod hiervan is echter beperkt. Sojahullen blijven in beeld. Vooral later in het jaar neemt het verbruik toe.

Prognose: stabiel tot lager.

Meer informatie over de prijzen van A-brok vind je in Boerderij Marktprijzen:  

A-brok

Of registreer je om te kunnen reageren.