Rundveehouderij

Achtergrond

Door aflammeren geen last van coronamaatregelen

Schapenhouder Corney Niemeijer uit Oele, gemeente Hengelo, heeft van de coronamaatregelen tot nu toe weinig gemerkt. En dat is puur toeval.

“Maart is voor mij het aflammerseizoen”, vertelt Niemeijer. “Dan ben ik constant op het bedrijf, heb ik geen afspraken en nodig ik niemand uit. Ieder jaar is dat 3,5 week topdrukte.”

Corney heeft zo’n 180 Noordhollander-stamboekooien op zijn bedrijf. De schapenhouder moet met de coronacrisis wel gelijk terugdenken aan negentien jaar geleden. “Ik heb hetzelfde gevoel als in 2001 tijdens de MKZ-crisis. Blijf thuis, de veilige haven, en dan komt het wel goed.”

Terughoudend met extern contact

Niemeijer is heel terughoudend met externe contacten. “Als ik door ziekte uitval, heb ik wel meteen een heel groot probleem op mijn bedrijf.” Wat bij Niemeijer al wel helemaal stil is gevallen zijn de externe trainingen die hij geeft bij provincies en gemeentes over het project Boeren voor Natuur. “Dat is allemaal afgezegd.”

Corney Niemijer (54), schapenhouder in Oele, gemeente Hengelo (Ov.) merkt door het aflammerseizoen weinig van de coronamaatregelen. -  Foto: Ronald Hissink
Corney Niemijer (54), schapenhouder in Oele, gemeente Hengelo (Ov.) merkt door het aflammerseizoen weinig van de coronamaatregelen. - Foto: Ronald Hissink

Over de afzet van ooi-lammeren over een tijdje maakt Niemeijer zich geen zorgen. “Je kunt met een afnemer de wei wel in voor de selectie terwijl je 2 meter van elkaar vandaan blijft.”

Lees ook: Ondanks corona continuïteit op kalverbedrijf behouden

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.