Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs rosékalveren stabiel, maar onzekerheid groeit

De prijzen voor jong- en oudrosékalveren maken een pas op de plaats, maar de onzekerheid omtrent het coronavirus groeit in de markt.

Het is de onzekerheid omtrent het virus die een prijsstijging tegenhoudt. Het aanbod aan rosévleeskalveren is namelijk niet eens heel erg groot. Langzaam loopt het aanbod iets terug, waardoor de slachthuizen iets meer lucht in de slachtprogramma’s krijgen.

Luxer achtervlees moeilijk te slijten

Uit de vleeshandel komen wisselende geluiden. Slachterijen zien wel dat het vooral het minder luxe vlees is dat goed afgezet kan worden. Het luxere achtervlees, dat vooral richting horeca gaat, is moeilijker te slijten. Dat wordt, onder andere in Italië, gecompenseerd door extra vraag vanuit de retail. Nu mensen niet uit eten kunnen, wordt wat meer vlees gekocht in de supermarkt.

Hoewel er dus wel ontwikkelingen zijn in de markt en de onzekerheid groeit, blijven de prijzen wel gelijk aan vorige week. Voor jongrosékalveren wordt maximaal € 3,60 per kilo betaald, terwijl voor oudrosés een maximumprijs geldt van € 3,50 per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Laatste reacties

  • info385555

    Frank ik hoor niks van jou vd veemarkt leeuwarden?

  • Vhouder

    tis nie veul

Of registreer je om te kunnen reageren.