Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs blankvleeskalf zakt weer flink

Vraag van restaurants naar kalfsvlees weggevallen door coronamaatregelen.

De markt voor blankvleeskalveren is niet goed. Op vrijdag 13 maart zakten de prijzen weliswaar, maar was de stemming nog niet echt flauw. Een week later is er andermaal een daling van de tarieven. De noteringen inclusief btw zijn voor de categorie O+P- per kilo 14 cent minder naar € 4,17 tot € 4,27 en voor E+R- 15 cent minder naar € 4,35 tot € 4,54. Beide verlagingen bijeen gevoegd kunnen we spreken van een prijsval.

Horeca dicht door coronavirus

De oorzaak is de zeer moeizame afzet van blank kalfsvlees doordat de vraag uit de restaurantsector geheel is weggevallen in binnenland en – voor kalfsvlees essentieel – het buitenland. Voor een deel is de verkoop nog even in de benen gehouden door extra verkopen in de supermarkten, maar voor de luxere delen gaat dat niet op. Daarvoor zit er niet veel anders op dan invriezen en betere tijden afwachten. Voor het overige is er fors prijsdruk. De inkoop van blanke kalveren stokt nu. Er is nog wel ruimte qua mestduur om partijen in een later stadium af te leveren, maar daaraan komt uiteraard ook een keer een einde. Onzekere factor is tot slot de personele bezetting in slachterij en verwerking de komende periode.

Prognose: druk op de prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • Henri1962

    Als de afzet word beperk kunnen ze mogelijk mogelijk rendement halen door het aan te bieden in de supermarkten. Daar de mensen steeds meer gaan hamsteren en rundsvlees een jaar goed te houden is in de vriezer ten opzichte van kippen vlees 3 maanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.