Rundveehouderij

Achtergrond

Miniem aanbod, toch druk op prijs slachtkoe

Op de veemarkten houdt de organisatie zich strikt aan veiligheidsmaatregelen met het oog op het coronavirus. Er worden wegwerpoveralls en plastic handschoenen verstrekt en de veehandelaren en inkopers kunnen bij aankomst en vertrek hun handen wassen.

Desondanks blijven de ouderen onder hen deze dagen liever thuis. Was dat niet het geval geweest, dan was er in Bunnik op de veemarkt van maandag 30 maart misschien maar één koe per persoon te verhandelen geweest. De aanvoer bedroeg slechts 31 dieren, waarvan 3 stieren. Ondanks dit dieptepunt in het aanbod, niet vertoond in de afgelopen jaren, was de opbrengst maar matig.

Prijsdruk

De notering voor de O-klasse koeien zakte zelfs nog met gemiddeld € 0,05 per kilo. De worstkoe bleef prijshoudend. De tendens dat alleen de minder luxe kwaliteiten rundvlees nog redelijk zijn te verkopen, hoofdzakelijk in het binnenland, houdt aan. Bijzonder veel vraag naar slachtkoeien is er ook niet, zeker nu export daarvan is stilgelegd.

En ondanks daling van het prijsniveau van melkvee is die markt ook vrij rustig. Werkzaamheden op het land gaan even voor, bovendien maken de boeren zich nu meer druk om de melkprijs dan om noteringen voor slachtkoeien en kalveren.

Prognose: flauwe markt, prijs gelijk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.