Rundveehouderij

Achtergrond

Markt slachtkoeien rustig gestemd

De veemarkt in Bunnik kreeg maandag 2 maart veel meer koeien dan in de voorgaande (carnavals-)week.

Er zal een klein inhaaleffect in hebben gezeten. De aangevoerde dieren, iets meer dan 100, zijn alle verkocht tegen dezelfde prijzen als de beide weken ervoor.

De handel was rustig. Al is het aanbod slachtvee structureel krap, er zit geen prijsverhoging in. Slachterijen kopen heel voorzichtig in, bekijken het aanbod en de prijzen eerder van dag tot dag dan van week tot week.

Onrust op internationale vleesmarkten

Nu het op de internationale vleesmarkten onrustig is en de vleesafzet zeker geen storm loopt worden voorraden beperkt gehouden. De Duitse prijzen voor slachtkoeien stijgen nog wel; in Noordrijn-Westfalen kruipen die geleidelijk omhoog. Het prijsniveau ligt er echter lager dan in Nederland.

Overigens verbeteren in Duitsland nu ook de prijzen voor het pure vleesvee iets. Dat is een normale trend in deze tijd van het jaar, na de voor vleesverkoop slappe maanden januari en februari. De Duitse supermarkten zijn in hoge mate ingesteld op de verkoop van vlees van jonge stieren, die worden geleverd via het QS-kwaliteitssysteem. De prijsvorming daarvan staat los van de markt voor uitgemolken koeien.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.