Rundveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Bovengemiddeld Frans biologisch melkveebedrijf te koop

In het Franse departement Orne staat een biologisch melkveebedrijf met mooie omvang in koeien en grond te koop. De stallen zijn nog vrij nieuw. Vraagprijs bijna € 1,2 miljoen.

Het te koop staande bedrijf ligt in Normandië, in het noordoosten van Frankrijk. Op het bedrijf wordt al 15 jaar biologisch melkvee gehouden op zo’n 147 hectare grond. De grote stad Alençon is ongeveer 30 kilometer rijden.

Lees verder onder de kaart.

Nieuwe stal voor jongvee

De houten ligboxenstal is gebouwd in 2011. Het is een ruime en lichte 2-rijige stal met 160 ingestrooide ligboxen. Mestafvoer gaat via een flush-systeem met drie bezinkputten. Een deel van het jongvee is onder dezelfde kap gehuisvest, in de voormalige melkveestal. Deze moet nog worden gerenoveerd. Voor het jonge jongvee is in 2019 nog een nieuwe stal gebouwd voor 50 kalveren in groepshokken.

Op het erf staan verder nog enkele loodsen en een grote woning met vijf slaapkamers en inpandige garage. Overigens staat in het land nog een tweede woning, maar deze is niet bewoonbaar.

Lees verder onder de foto‘s.


 • Aangezicht van het bedrijf. - Foto's: FR-Projecten

  Aangezicht van het bedrijf. - Foto's: FR-Projecten

 • Opname vanuit de de lucht van het bedrijf in Frankrijk.

  Opname vanuit de de lucht van het bedrijf in Frankrijk.

Vraagprijs € 1.175.000

147 hectare (pacht)grond
127 hectare huiskavel
110 melkkoeien
120 stuks jongvee
2x8 visgraat melkstal

De circa 110 HF-koeien produceren 4.500 kilo melk per jaar op een voornamelijk grasrantsoen. De huidige eigenaren leveren aan Lactalis Bio. Bij een overname is een vergroting van de referentie met 150.000 liter mogelijk. In 2018 was de melkprijs 47,7 cent per liter melk.

Percelen als waaier om bedrijf

De grond is klei/leemgrond en is vlak gelegen. De percelen liggen als een waaier om het bedrijf en van elkaar gescheiden door enkele heggen. Er wordt alleen grasland geteeld.

Bij de koop zitten verder een aantal trekkers en werktuigen. Werkzaamheden voor mest composteren, uitrijden van dikke en dunne mest en oogsten worden uitbesteed of gaat via de werktuigencoöperatie.

Grote huiskavel

Het voordeel van dit bedrijf zit in de mooie omvang en goede kwaliteit van grond en gebouwen. De grote huiskavel is redelijk uniek. Meer koeien is eenvoudig te realiseren. Verder zijn er meerdere opties bij de overname, zoals pacht met een koopoptie van grond. De genoemde vraagprijs is voor gebouwen met ondergrond, machines, veestapel, toeslagrechten en pachtrecht op 147 hectare grond. Een koper kan grond in eigendom krijgen voor € 6.800 per hectare.


 • De nieuwe stal voor het melkvee is in 2011 tegen de bestaande ligboxenstal aangebouwd. Aan de ene kant van de voergang staan de koeien, aan de andere kant een deel van het jongvee.

  De nieuwe stal voor het melkvee is in 2011 tegen de bestaande ligboxenstal aangebouwd. Aan de ene kant van de voergang staan de koeien, aan de andere kant een deel van het jongvee.

 • De 2 x 8 visgraatmelkstal met automatisch afname dateert ook uit 2011. De melktank wordt geleast van de zuivelfabriek. De biologische melk wordt geleverd aan Lactalis Bio.

  De 2 x 8 visgraatmelkstal met automatisch afname dateert ook uit 2011. De melktank wordt geleast van de zuivelfabriek. De biologische melk wordt geleverd aan Lactalis Bio.

Meer informatie: Leo Dorresteijn, 06-22544484, info@fr-projecten.com, www.vdslikke.eu.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • veldzicht

  Leuk prijsje €6800 per ha.Hier in Nederland betaal je zo maar 10x zoveel hoewel ik niet weet wat voor grond het is.

 • agratax(1)

  Ik denk dat Noord Oost Frankrijk een foutjes is, want Normandie ligt aan de West kust van Frankrijk. Kaart geeft het goed weer.

 • melkkoeienboer

  Is geen verkeerd bedrijf. Is hier vlakbij

 • farmerbn

  Is de verkopende boer een Nederlander?

 • veldzicht

  147 ha land en maar 110 melkkoeien van 4500 liter melk?Is het misschien toch niet zo,n goed land.

 • melkkoeienboer

  Is nederlander op leeftijd. Hij voert helemaal geen krachtvoer alleen maar gras en hooi

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.