Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs rosékalveren kruipt omhoog

Het aanbod aan rosévleeskalveren is niet heel erg groot. Dat biedt ruimte voor een prijsstijging.

Nu het aanbod aan blankvleeskalveren verder terugloopt, hebben slachterijen weer meer ruimte om jongrosékalveren te verwerken. Daar staat een niet al te ruim aanbod tegenover, waardoor de handel redelijk vlot verloopt. Dat gebeurt voor zo’n € 3,65 tot € 3,70 per kilo geslacht gewicht. Handelaren hopen dat de vraag de komende weken verder aantrekt en de prijs daarmee ook.

Niet alleen de prijs van jongrosékalveren gaat omhoog. Ook de notering voor oudrosékalveren stijgt. De Boerderij-notering plust met 10 cent naar € 3,45 tot € 3,50 per kilo geslacht gewicht. Het aanbod aan oudrosékalveren is momenteel wat aan de krappe kant. Handelaren zien dat kalverhouders hun dieren langer vasthouden in de hoop op hogere prijzen.

Bij de startkalveren zit er nog geen beweging in de prijs. De prijs voor een startkalf van 100 kilo ligt nog altijd op € 270 tot € 275 per dier af boerderij. De verwachting is dat deze dieren niet veel duurder gaan worden, omdat ook de prijzen van nuka’s wat stapjes terug hebben gezet.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.