Rundveehouderij

Achtergrond

Meer aanvoer slachtvee, prijs stabiel

Een stuk ruimer aanbod aan slachtkoeien zorgde niet voor een lagere prijs.

De aanvoer op de veemarkt in Bunnik was in de eerste ongebroken week van januari 110 stuks, dus meteen een stuk ruimer dan in de voorgaande maanden. Dat is uiteraard ook wel een kwestie van inhalen, de aanvoer in de weken met Kerstmis en de jaarwisseling was minimaal. De slachtkoeien zijn desondanks vlot geplaatst, tegen ongewijzigde prijzen.

In de slachterij en vleesverwerking draaien de bedrijven weer volop en er is goede vraag naar grondstof. Te verwachten is dat ook in de komende week de aanvoer redelijk op peil zal zijn. De melkveehouders zijn tot dusver wel zuinig met het opruimen van koeien, ook vanwege onzekerheid over de ontwikkelingen rond het stikstofdossier. Voor een deel van de boeren is het reden om de stal zo vol mogelijk te houden.

Duitse prijzen blijven achter

Prijstechnisch is er niet veel verschil met de situatie begin 2019, O-kwaliteit slachtkoeien brengen maar een fractie meer op dan destijds. De prijzen in Duitsland blijven afgaande op de noteringen in Noordrijn-Westfalen achter bij de Nederlandse, zij het dat ze ongeveer € 0,10 per kilo boven die van vorig jaar liggen. Sinds midden oktober is daar weinig veranderd aan de prijzen voor uitgemolken koeien. De prijs voor slachtstieren, het duurdere vlees, is in Duitsland juist minder dan een jaar geleden, naar schatting € 0,10 per kilo.

Prognose: prijshoudend

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.