Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Groot Deens melkveebedrijf met meerdere locaties

In het Westen van Denemarken staat een groot melkveebedrijf te koop. Op de hoofdlocatie staat een moderne stal met hoge mate van automatisering.

Als er één land is waar kopers melkveebedrijven voor het uitkiezen hebben, dan is het Denemarken wel. Een opvallend te koop staand bedrijf is Højlund Agro in Bryndum, in het Westen tegen de kust. Het is een melkveegebied waar al veel Nederlanders zijn neergestreken.

Het Deense melkveebedrijf biedt plaats aan zo’n 420 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Een deel van de landbouwgrond en opslag bevindt zich op de andere locaties. - Foto's: Bo Tølle
Het Deense melkveebedrijf biedt plaats aan zo’n 420 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Een deel van de landbouwgrond en opslag bevindt zich op de andere locaties. - Foto's: Bo Tølle

Vier locaties

Het object bestaat uit vier locaties enkele kilometers van elkaar. Op de hoofdlocatie staat het vee in een ligboxenstal uit 2012. Deze biedt plaats aan circa 420 koeien die worden gemolken met zes melkrobots. De stal is verder voorzien van een volautomatisch voersysteem. Op het bedrijf worden 380 Jerseykoeien gehouden.

Vraagprijs € 8.255.000

 • 4 locaties
 • 420 plaatsen in stal
 • 6 melkrobots
 • 222,7 hectare grond
 • 11.006 kilo EKM (energie gecorrigeerde melk) per koe
 • 312 vierkante meter leefruimte woning

Goed onderhouden stallen

Op het erf staan verder onder andere een jongveestal met aparte ruimte voor jonge kalveren en een grote opslagloods voor grondstoffen. De stallen en bijhorigheden zijn zichtbaar degelijk gebouwd en goed onderhouden. De drijfmest wordt verzuurd met een zogenoemde NH3-installatie; de vaste mest gaat naar een biogas in de buurt. De opzet van het bedrijf is compact en de stallen zijn arbeidsefficiënt ingericht.

Er zijn investeringen gedaan om goed te kunnen werken met personeel, met name met een luxe kantine, een omkleedruimte en twee verblijfsruimtes. Verder is het bedrijf goed ingericht voor het ontvangen van bezoekers.

De ligboxenstal is gebouwd in 2012 en voorzien van zes melkrobots en een volautomatisch voersysteem. De huidige ondernemers realiseren er een hoge melkproductie
De ligboxenstal is gebouwd in 2012 en voorzien van zes melkrobots en een volautomatisch voersysteem. De huidige ondernemers realiseren er een hoge melkproductie

Woningen en enkele opslagloodsen

Op de drie andere locaties (voormalig zelfstandige agrarische bedrijven) staan woningen met enkele opslagloodsen. Ook is daar een deel van de grond gesitueerd. De totale grondoppervlakte is bijna 223 hectare waarvan een kleine 202 hectare bouwland (met name granen). De grondsoort is klei gemengd met zand. Er zijn mogelijkheden voor irrigatie.

Vee en machines bij koop inbegrepen

Het vee en de meeste machines (enkele machines zijn met lease) zijn bij de koop inbegrepen. Het bedrijf is instapbaar en going concern over te nemen. De makelaar verwacht dat een eigen vermogen van € 2 miljoen voldoende is om het bedrijf te kopen; bij minder eigen geld is een goede cv nodig.

Voor meer informatie: Interfarms Denmark, Dick Millenaar. Mail: dick@energimail.dk, tel: 0045-22 62 61 14.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • René de jong

  Mooi bedrijf maar de vraagprijs is natuurlijk véél te hoog.
  Ze worden daar verkocht onder de 15k per ha inclusief vee en machines.
  Dat is 3.3 mln en geen 8.2 mln maar goed te weinig vragen is luiigheid 😁

 • Vhouder

  vragen staat vrij

 • veldzicht

  Maar het is wel en leuk spulletje.

 • EMERGO!

  4 locaties! dat is vragen om werk!

Of registreer je om te kunnen reageren.