Rundveehouderij

[Missing text /esp/article/type/article for nl]

Blankvleesmarkt toont zich positief

Hoewel een prijsstijging niet aan de orde is, is de handel in blankvleeskalveren uiterst vlot.

Dat het allemaal redelijk vlot loopt in de handel met de blankvleeskalveren heeft te maken met een relatief krap aanbod. De aantallen die beschikbaar zijn worden goed opgenomen door de slachterijen. Daardoor is er absoluut geen sprake van een drukkend aanbod en is de verwachting dat de prijzen ook de komende weken op het huidige niveau blijven staan.

Vleesafzet onveranderd

Naast een behapbaar aanbod, zien slachterijen dat het in de vleeshandel redelijk loopt. Er zijn wel wat verschuivingen, maar onderaan de streep zijn de opbrengsten uit de handel met het kalfsvlees nagenoeg onveranderd. De afzet binnen Europa loopt goed. Er gaat voldoende vlees naar belangrijke afzetmarkten zoals Frankrijk en Italië. En ook in Duitsland is de markt tevredenstellend.

De prijzen komen zoals gezegd niet in beweging. Voor blankvleeskalveren in de klasse O+P- wordt nog altijd € 4,54 tot € 4,63 per kilo geslacht gewicht (excl. btw) betaald. Daarmee verschilt de markt wel duidelijk van een jaar terug. Toen begon de notering in week 3 aan een stevige prijsdaling. Zo’n daling is dit jaar niet aan de orde. Handelaren hopen de huidige stabiele prijzen zo lang mogelijk vast te houden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

[Missing text /esp/commentform/registertocomment for nl]

[No translation for /esp/footer/disclaimer, nl]