Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Uiteenlopende prijssignalen DOC, Cono en A-ware

DOC houdt de melkprijs stabiel. A-ware plus 40 cent en Cono verlaagt de prijs met 99 cent.

DOC Kaas houdt de melkprijs voor september stabiel, A-ware doet er 40 cent per 100 kilo bij en Cono verlaagt de voorschotprijs over augustus met 99 cent. Drie kaasfabrikanten geven ieder een ander signaal af.

Ondanks de verlaging van de voorschotprijs kan een Cono-lid nog steeds de hoogste melkprijs ontvangen. Bovenop de kale melkprijs van € 33,10 voor augustus kan nog tot € 4,50 aan toeslagen worden verdiend, wat het totaal brengt op € 37,60 per 100 kilo.

Melkprijs DOC met toeslagen tot € 34,99

Bij DOC Kaas in Hoogeveen wordt de september-voorschotprijs voor de vijfde maand op rij stabiel gehouden: € 31,74 per 100 kilo, maar met toeslagen voor weidegang, Vlog en duurzaamheid kan dit worden verhoogd tot € 34,99 per 100 kilo.

A-ware maakt een tegendraadse beweging door de melkprijs met 40 cent te verhogen, als voorlopig enige in de markt. De kale melkprijs gaat hierdoor naar € 32,20 per 100 kilo. Een pakket aan toeslagen van maximaal € 4,75 per 100 kilo maakt het mogelijk om tot € 36,95 per 100 kilo te beuren.

Arla en FrieslandCampina

Eerder besloten FrieslandCampina en Arla om de melkprijzen voor september gelijk te houden. Arla betaalt minimaal € 33,67 en maximaal € 36,02. FrieslandCampina betaalt minimaal € 34,46 en maximaal € 36,96 per 100 kilo (plus een interim uitkering per september van 65 cent).

Al deze prijzen zijn exclusief btw en gelden ook na inhouding van 5 cent per 100 kilo voor ZuivelNL.

Laatste reacties

 • Wts

  Wat ben jij toch een hypocriet mannetje, klaas van der Horst. A ware heeft al maanden de laagste melk prijs van allemaal. En dan hoor je jou niet en dan schrijf je niks over A ware en nu gaan ze iets omhoog en dan ga je opeens weer stukje schrijven. Wat ben je toch kinderachtig kerel.

 • klaasvdHorst

  @Wietse of Janet (Wts), anoniem schelden is niet erg dapper. Verder feitelijk: Boerderij schrijft altijd over de melkprijzen, en dat zo nuchter mogelijk. Jouw observatie over A-ware klopt niet. DOC Kaas heeft al maanden de laagste melkprijs (maar dat hoef ik er misschien niet steeds in te wrijven). Check gewoon de cijfers.
  Boerderij noteert maandelijks van iedere verwerkers de laagste en hoogste melkprijs die leverancier/lid kan ontvangen. De gemiddelde uitbetaalprijs per fabriek is misschien ook leuk om te weten, maar ten eerste schiet een individuele veehouder daar niets mee op, ten tweede is het bijna onmogelijk te checken.
  met vriendelijke groet, Klaas

 • Niet bekvechten over wie nu de beste (slechtste) is
  Zijn allebei waardeloze fabrieken .
  Door deze fabrieken hebben alle fabrieken een slechte onderhandelings positie

 • xw

  ook al is het anoniem, 5 sept 10.14 plaatst tot heden de beste opmerking (en Klaas eigenlijk ook wel)

 • 306lsa

  https://youtu.be/ZfeT0sV-LZ8 Zat ook een klein stukje in over wat de boer krijgt

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.