Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Nuka-prijzen blijven op laag niveau

De aanvoer van nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend was dinsdag 10 september net geen 700 stuks, er kwamen circa 100 dieren minder dan vorige week.

Het mocht niet baten voor de prijzen, die niet in beweging kwamen en dus op hetzelfde lage peil van de vorige week bleven steken. Er is nog steeds sprake van ruimtegebrek om de kalveren te kunnen plaatsen. Vorige week hebben integraties na dinsdag dan ook geen kalveren meer opgenomen. Uit aanvoercijfers blijkt dat sinds juli vooral in de categorie vleesrassen het aanbod groeide. Van de totale aanvoer in Purmerend is het percentage vleesrassen momenteel circa 60%. Dat is beduidend hoger dan vorige jaren, toen dat in deze tijd van het jaar amper op 50% uitkwam. De kruislingen met 50% Belgisch Blauw zijn nu net de kalveren die veel duurder betaald moeten worden.

Bodem bereikt

Naar het zich laat aanzien is nu de bodem wel bereikt, doordat de aantallen kalveren die worden aangeboden teruglopen. Een prijsdrukkend effect is ook import van kalveren uit Duitsland. Het lage prijsniveau in de verkoop van nuka’s is ook veroorzaakt door de Europabreed slechte prijzen voor de vette kalveren. Die liggen een stuk onder die van vorig jaar. Er is daardoor verlies geleden op de ingekochte nuka’s. Wie de stal leeg heeft hoeft bij de huidige prijzen van nuka’s echter niet te wachten met inkopen.

Prognose: stabiel

Laatste reacties

 • koestal

  Trieste ontwikkeling.

 • Het is onderhand ook allemaal waardeloos

 • kalfjes

  Houden zo die prijzen!

 • Attie

  Hoe kalfjes een kalf wordt...

 • deB.


  Waar zijn we nu eigenlijk mee gangs?? 3 keer, 7 dagen in de week nuka's verzorgen, voor 50 euro!!?
  En maar hopen dat het niet ziek wordt en geen DAP nodig hebben, kost het nog meer.

  In een woord WAANZINNIG .

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.