Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Markt rosékalveren prijshoudend

De vleeshandel doet er alles aan de kalfsvleesprijzen op te schroeven, aangezien dat in oktober (start van het jachtseizoen) doorgaans niet meer lukt.

Echter, kon de prijs van jongrosévlees vorige week nog meeliften in het kielzog van de aangetrokken markt voor blankkalfsvlees, het gaat nu moeizaam. De prijsverhoging à € 0,05 bleek in de verkoop lastig te realiseren.

Oudrosékalfsvlees geen meerwaarde

Oudrosékalfsvlees biedt momenteel geen meerwaarde. Er is in dat segment ruim aanbod, het gevolg van doorschuiven van jongrosékalveren die eigenlijk bedoeld waren voor aflevering in augustus. Overigens vindt doorschuiven ook nu plaats. Dankzij de richting najaar wat vlotter verlopende verkoop van bijproducten (lever, tong) en redelijke afzet van voorvlees kan ook de prijs voor de categorie oudrosé net stabiliseren.

Startkalveren

Startkalveren zijn wat moeilijker te plaatsen. Kalverhouders kopen minder, omdat ze denken er nauwelijks iets aan te kunnen verdienen. Bovendien zijn de nukaprijzen sterk gedaald, waarmee de inkoper van starters rekening houdt. De prijs zakt met € 5.

Prognose: jongrosé en oudrosé stabiel, starters goedkoper.

Eén reactie

  • koestal

    Stierkalveren weer goedkoper,hoe lang nog ?

Of registreer je om te kunnen reageren.