Rundveehouderij

Achtergrond

Vleesafzet blankvleeskalf trekt aan

In navolging van de prijs voor jongrosékalveren gaat ook de notering voor blankvleeskalveren omhoog.

De prijsstijging bij de blankvleeskalveren wordt grotendeels door een vleeshandel die aantrekt. Met name in het Zuiden van Europa wordt meer gevraagd. Bedrijfs- en schoolkantines zijn weer wat meer in de markt en dat zorgt voor een betere stemming in de vleeshandel. Er worden zelfs iets hogere prijzen gerealiseerd voor het vlees.

Prijsverhoging

Die verbetering werkt door in de prijzen voor blankvleeskalveren, want die gaan met 5 cent omhoog. Daarmee komt de prijs voor blankvleeskalf in de klasse O+P- uit op € 3,58 tot € 3,67 per kilo geslacht gewicht. Een prijsverhoging lag in het verschiet, maar de verwachting was dat die pas in week 34 gerealiseerd zou kunnen worden. De verhoging komt nu een week eerder dan verwacht.

Lees verder onder de grafiek.

Verdere prijsstijgingen

Een prijsstijging is voor de kalverhouders overigens meer dan welkom, want zij werken al geruime tijd met noteringen die onder de kostprijs liggen. Door de prijsstijging verandert dit natuurlijk niet direct, maar het is wel een ontwikkeling die de stemming in de markt iets verbetert. En gezien de tijd van het jaar, kan rekening worden gehouden met verdere prijsstijgingen de komende weken.

Prognose: lichte prijsstijging.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.