Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor slachtkoe in Bunnik

De prijzen voor slachtkoeien komen deze week op de veemarkt in Bunnik niet in beweging.

Het aanbod van slachtkoeien is nog altijd aan de krappe kant. Waar normaal gesproken tussen de 80 en 90 koeien worden aangeboden op de veemarkt in Bunnik, is dat al wekenlang beduidend minder. Op 12 augustus werden in totaal 41 slachtkoeien op de markt gebracht. Een hogere prijs zat er echter niet in.

Waar op de veemarkt in Leeuwarden vorige week nog een prijsstijging aan de orde was, lijkt in Bunnik een hogere prijs op dit moment niet haalbaar. Het aanbod is weliswaar krap, maar de vraag valt nog altijd tegen.

Trage en rustige handel

Dat zorgt voor een trage en rustige handel tegen stabiele prijzen. Een duidelijke verbetering van de vleeshandel zou de prijzen in Bunnik een impuls kunnen geven.

Voorlopig levert een slachtkoe van P-kwaliteit € 2,50 tot € 2,80 per kilo geslacht gewicht op. Dat is iets minder dan een jaar geleden. De kans op een prijsdaling is volgens handelaren beperkt. Hiervoor is in hun ogen het aanbod van slachtkoeien te krap. Een duidelijke prijsstijging is sterk afhankelijk van de vleeshandel.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij op Maat:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.