Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs nuka weer omlaag

Na de stabiele prijzen voor zwartbonte stierkalveren vorige week, was er de hoop op een bodem in de markt. Toch gingen de prijzen op de veemarkt in Purmerend verder omlaag.

De druk op de nukaprijzen vloeit nog altijd voort uit de lage prijzen voor vleeskalveren. Kalverhouders werken praktisch onder de kostprijs en proberen de inkoopsprijs van de kalveren omlaag te krijgen. Het feit dat de vleeskalverprijzen momenteel iets aantrekken helpt wel, maar daarmee is de druk nog niet van de markt verdwenen.

Ruim aanbod

Daarnaast zijn er nog altijd voldoende nuka’s beschikbaar. Het aanbod is, zeker in vergelijking met voorgaande jaren, een stuk ruimer in deze periode. Dat geeft kalverhouders extra munitie om de nukaprijs onder druk te houden. Handelaren verwachten dat vooral de prijs van de Belgisch blauwe kalveren nog in moet leveren. Bij de zwart- en roodbonte kalveren is de grootste hap al uit de prijs genomen.

Onder niveau van vorig jaar

In Purmerend gingen de prijzen dinsdag 20 augustus met € 5 omlaag. Voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit ligt de prijs nu op € 40 tot € 55 per dier. Voor 50% Belgisch blauwe stierkalveren van extra kwaliteit wordt na de prijsdaling van € 5 nu € 150 tot € 170 per dier betaald. Daarmee blijven de prijzen ruim onder het niveau van vorig jaar.

Voor de komende weken houden handelaren rekening met prijsdruk. Momenteel een stabiele prijs het hoogst haalbare.

Prognose: maximaal stabiel

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

  • koestal

    Weggeefprijzen,niet best !

  • kalfjes

    Mogen nog wel omlaag zolang ze onder kostprijs geslacht worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.