Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Nukamarkt blijft onverminderd stroef

De handel in nuchtere kalveren blijft stroef. De vraag valt tegen bij een relatief ruim aanbod.

Een positieve ontwikkeling voor melkveehouders is het feit dat de prijzen voor zwartbonte stierkalveren op de veemarkt in Purmerend niet verder zakken deze week. De afgelopen weken ging de prijs iedere week verder onderuit, maar die prijsdaling is gestopt. Voor de zwartbonte stierkalveren van extra kwaliteit wordt nu gerekend met € 45 tot € 60 per dier.

Ruim aanbod kalveren

Hoewel de prijs voor deze dieren dus stabiliseert, zijn handelaren niet meteen positief over de verhoudingen in de markt. Het aanbod aan kalveren blijft namelijk aan de ruime kant, terwijl van een aantrekkende vraag zeker geen sprake is. Wat dat betreft is de prijsdruk dus nog niet verdwenen. Dat blijkt wel uit de prijsontwikkeling van de kruislingkalveren. Die noteringen gaan nog wel met € 5 omlaag.

Weinig vraag naar kalveren

De vraag vanuit de vleeskalverhouders is nog altijd heel erg zwak. Zij zien de prijzen voor vleeskalveren niet beter worden, terwijl in sommige gevallen ook dieren worden doorgeschoven in de hoop op hogere prijzen. Daardoor hoeven op dit moment minder kalveren te worden opgezet en dat zorgt voor de beperkte vraag.

Al met al houdt de stroeve marktsituatie nog wel even aan, verwachten handelaren. Het feit dat de prijs voor zwartbonte kalveren stabiliseert wordt als enige positieve punt aangestipt.

Prognose: prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

 • deB.


  60 euro stabiel positief??? hou toch op ,het is dubbel onder de kostprijs!!!

 • koestal

  lichte kalveren brengen maar 1 euro op

 • kalfjes

  Melkveehouders moeten hun geld verdienen met melken, de kalveren zijn bijproduct. Niet tevreden, lekker zelf aanhouden die nukas! Alle vleeskalveren worden nu met verlies geslacht!

 • deB.


  Niet te geloven dit....25 jaar terug verkochten wij ook kalveren...roodbont, voor een 800-900 guldens!! Wat een onzin kalfjes taal, sorry!

Of registreer je om te kunnen reageren.