Rundveehouderij

Achtergrond

Matige handel drukt prijs slachtkoeien

Een rustige handel in slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden woensdag 31 juli. De prijzen gingen met 5 tot 10 cent naar beneden.

Het is vakantie in Nederland en dat is ook te merken in de handel met slachtkoeien. De vraag naar rundvlees is beperkter en dat maakt dat slachterijen niet zitten te springen om extra vee. Het huidige aanbod past goed bij de vraag vanuit de slachters. Toch merken handelaren dat slachterijen al snel tegenstribbelen als er ook maar iets te veel wordt aangeboden.

Krappe kant

Op korte termijn blijft het aanbod echter aan de krappe kant. Richting het najaar wordt daarentegen wel een groei in het aanbod verwacht. Melkveehouders moeten sturen met het oog op de fosfaatruimte en handelaren denken dat dit voor wat meer uitstoot van afgemolken koeien gaat zorgen in de laatste maanden van het jaar.

Interesse magere slachtkoeien

De interesse van inkopers op de markt in Leeuwarden ging woensdagavond vooral uit naar de magere slachtkoeien. Die konden iets beter worden verkocht dan de iets zwaardere dieren. Toch bleef ook prijsdaling niet uit. Voor een P-kwaliteit zakte de prijs met 5 cent. Voor deze dieren wordt in Leeuwarden nu € 2,20 tot € 2,55 per kilo geslacht gewicht betaald.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.