Rundveehouderij

Achtergrond

Markt blankvleeskalf verandert nauwelijks

Er zit momenteel weinig beweging in de markt voor blankvleeskalveren.

De bodem in de markt is bereikt en het is wachten tot de hele handel zich naar een hoger prijsniveau werkt. De verwachting is dat dit vanaf de tweede helft van augustus gaat gebeuren. Of dat ook direct leidt tot hogere prijzen voor de kalveren, moet blijken. Wel trekt de vleeshandel richting Zuid-Europa vaak aan in de tweede helft van augustus.

Onder kostprijs

Voorlopig blijft de notering voor blankvleeskalveren in de categorie O+P- staan op € 3,53 tot € 3,62 per kilo geslacht gewicht. Daarmee blijft de notering nog altijd ruim onder het niveau van vorig jaar. Het prijsverschil ligt in sommige gevallen boven de 25 cent per kilo. Een inhaalslag is broodnodig, want de kalveren worden al geruime tijd onder de kostprijs verhandeld.

Qua vraag en aanbod is de markt nog altijd hetzelfde als een week terug. De mestleeftijd ligt nog altijd tussen de 27 en 29 weken. Dat blijft ruim, maar als de vraag aantrekt, kan hier waarschijnlijk wat sneller op worden ingelopen.

Prognose: eerst stabiel, daarna stijgen.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.