Rundveehouderij

Achtergrond

Groeiende vraag tilt prijs slachtkoe

De stemming was goed op de veemarkt in Leeuwarden woensdagavond 14 augustus. Slachtkoeien werden vlot verkocht tegen een iets hogere prijs.

Dat de dieren redelijk vlot werden verkocht, had te maken met een betere vraag. Handelaren denken dat het feit dat de vakantieperiode op z’n eind loopt de slachterijen noopt tot het produceren van meer vlees. Als de consument terugkeert van de vakantie, trekt de vraag naar rundvlees immers aan. Omdat het aanbod aan slachtkoeien al tijden krap is, schatten handelaren in dat de voorraad vlees niet ruim is.

Tweede prijsstijging op een rij

De verbeterde vraag trok de prijzen in Leeuwarden met 5 cent omhoog. Daarmee komt de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe uit op € 2,30 tot € 2,65 per kilo geslacht gewicht. Het is overigens de tweede prijsstijging op een rij op de veemarkt in Leeuwarden. Of er volgende week weer een prijsstijging inzit, durven handelaren niet te zeggen.

Krap aanbod

Kijkend naar de komende weken houden handelaren nog altijd rekening met een krap aanbod. Er komen misschien wel wat meer koeien, maar de markt zal er niet meer worden overspoeld. Qua vleeshandel zit er misschien wel wat verbetering aan te komen. Zeker als de vakantieperiode in heel Nederland voorbij is.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.