Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Weinig beweging in Europese melkprijzen

De berekende voorschotmelkprijzen in Europa komen in mei uit op gemiddeld € 33,21 per 100 kilo standaardmelk. Dat blijkt uit de melkprijsvergelijking van LTO Nederland, ZuivelNL en European Dairy Farmers.

Wat opvalt is dat de melkprijzen in de eerste 5 maanden van dit jaar weinig volatiel zijn in vergelijking met eerdere jaren. De meeste melkprijzen veranderden niet in mei, terwijl ook voor juni over het algemeen stabiele melkprijzen op de borden staan. De melkprijzen van DMK, Arla en Savencia blijven in juni gelijk, terwijl FrieslandCampina en Lactalis een lichte prijsstijging hebben aangekondigd voor juni.

De verwachting is dat de berekende melkprijzen in juni gemiddeld weinig zullen wijzigen. Daar staan echter wel weer lagere prijzen in juli bij FrieslandCampina en Arla tegenover. Alles lijkt erop dat de melkprijzen de komende maanden gemiddeld weinig zullen gaan bewegen in Europa.

Eén reactie

  • deB.


    Ze moeten zich kapot schamen met 33 cent, belachelijke schijtprijzen... conclusie geen ene knikker mee te verdienen...het is allemaal grote schijn, met de pacht en lease contracten

Of registreer je om te kunnen reageren.