Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slechte handel drukt prijs slachtkoeien

Een heel matige handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik maandag 15 juli. De prijzen daalden met een stuiver.

De vleesafzet loopt al tijden stroef en daar komt, zeker in de zomermaanden, geen verandering in. In de vakantieperiode gaan bedrijven in de vleesverwerkende industrie op slot of ze schroeven hun productie aanzienlijk terug. Dat zorgt voor minder vraag naar rundvlees. Dat de consument op vakantie gaat, werkt daarnaast ook niet in het voordeel van de vleesafzet.

Stroeve handel

De stroeve handel op de markt in Bunnik zorgde voor een prijsdaling van 5 cent per kilo, de tweede prijsdaling op een rij. Voor P-kwaliteit slachtkoeien wordt in Bunnik nu maximaal € 2,85 per kilo geslacht gewicht betaald. Daarmee blijft de prijs nog wel boven het niveau van een jaar terug. Toen zakte de prijs in deze periode naar € 2,70 per kilo (€ 2,55 per kilo exclusief btw) in week 31 en 32.

Notering naar beneden

Voor het weekend maakte ook Vee&Logistiek al bekend dat het de noteringen voor slachtkoeien naar beneden toe bijstelt. Over de gehele linie verlaagde Vee&Logistiek de prijzen met 3 cent per kilo. Daarmee komt de notering voor een P-kwaliteit slachtkoe uit op € 2,02 tot € 2,42 per kilo geslacht gewicht. Het toont aan dat de markt momenteel in een moeilijke positie zit, waarin een stabiele prijs het hoogst haalbare lijkt.

Prognose: stroeve markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Eén reactie

  • koestal

    De vakanties beginnen,slecht voor de vleesprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.