Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slachtkoe levert nu toch iets minder op

Hoewel het aanbod slachtkoeien over het algemeen krap is, gingen de prijzen op de veemarkt in Leeuwarden woensdagavond toch naar beneden. Slachterijen klagen nog altijd over een tegenvallende vleeshandel.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden 100 koeien meer aangeboden dan op de markt van vorige week. Inkopers grepen de groei van het aanbod meteen aan om een prijsdaling af te dwingen. Dat lukte, want de noteringen voor de slachtkoeien gingen met 5 cent naar beneden. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd woensdagavond € 2,35 tot € 2,70 per kilo geslacht gewicht betaald.

Lees verder onder de grafiek.

Krap aanbod

Toch is de prijsdaling van woensdagavond geen startschot van een serie prijsdalingen op een rij. Handelaren zien dat het aanbod aan slachtkoeien nog altijd krap is. Gezien het weideseizoen en het feit dat melkveehouders de fosfaatruimte optimaal willen benutten, blijft de aanvoer van afgemolken koeien ook de komende weken krap.

Vleeshandel

Dat het aanbod krap is en blijft, zorgt ervoor dat de prijzen voor slachtkoeien in ieder geval niet flink gaan zakken. Slachterijen zien graag lagere prijzen voor de slachtkoeien vanwege de tegenvallende handel in rundvlees. Aangezien de vleeshandel naar verwachting ook niet verbetert de komende periode, blijft de huidige marktsituatie staan. Daarin lijkt een stabiele prijs voor de slachtkoeien het hoogst haalbare.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • maatje 1904

    word denk ik goed op verdiend want ze worden zeer snel geladen als ze opgegeven zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.