Rundveehouderij

Achtergrond

Rosévleesmarkt ontsnapt niet aan prijsdaling

Een slechte vleeshandel zorgt al weken voor een stroeve kalfsvleeshandel. De noteringen voor rosévleeskalveren doet een duidelijke stap terug.

Het aanbod aan jong- en oudrosévleeskalveren is niet eens overdreven ruim, maar zo lang de totale verwaarding van de kalveren onder druk blijft staan, zitten slachterijen niet te springen om te veel kalveren. Zeker niet de slachterijen die ook nog blankvleeskalveren verwerken.

Prijzen zakken verder

Voor zowel jong- als oudrosévleeskalveren zakt de notering naar € 3,32 tot € 3,37 per kilo geslacht gewicht. En daarmee is de kous nog niet af, want handelaren vrezen dat door de tegenvallende vleeshandel de prijzen voor de kalveren nog wel iets verder zullen zakken. Waar de prijsbodem ligt, blijft onduidelijk.

De markt voor startkalveren kent geen prijswijziging. Startkalveren die nu weg moeten, zijn de duurdere nuka’s van een tijdje terug. Door de recente prijsdaling bij de nuchtere kalveren, is de ruimte voor een verdere prijsstijging bij de starters zeer beperkt.

Prognose: rosés lager, starters stabiel.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.