Rundveehouderij

Achtergrond

Rosévleesmarkt kabbelt rustig voort

Er zit geen beweging in de noteringen voor rosévleeskalveren.

In een rustige markt is geen aanleiding voor een verandering van de prijzen. Dat betekent dat voor zowel jong- als oudrosékalveren € 3,30 tot € 3,35 per kilo geslacht gewicht wordt betaald. En dat blijft voorlopig ook nog zo. Het aanbod aan rosévleeskalveren is weliswaar niet heel erg groot, maar door een tegenvallende vraag vanuit de slachterijen is de markt in evenwicht. Gezien de zomervakanties wordt verbetering in de vleeshandel ook niet snel verwacht.

In verband met de hoge temperaturen die Nederland deze week kent, wordt ’s ochtends eerder begonnen met slachten. Hierdoor verschuift de planning simpelweg iets naar voren. Omdat het aanbod aan rosévleeskalveren niet heel groot is en slachterijen het ook prima vinden om vanwege de tegenvallende vleeshandel wat minder te slachten, is van prijsdruk nauwelijks sprake.

In de handel met startkalveren is het eveneens betrekkelijk rustig. Ook hier geldt dat de prijs blijft staan. Voor startkalveren van 100 kilo wordt af stal tussen € 310 en € 315 per dier betaald. Omdat de vraag niet wild is, gaat de notering op korte termijn geen rare sprongen maken. Handelaren verwachten een rustige handel met stabiele prijzen.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.