Rundveehouderij

Achtergrond

Rol droogte wordt groter in markt veevoer

De vraag naar ruwvoer wordt iets sterker in regio’s waar de droogte nijpend begint te worden.

Tot een verandering van de prijzen leidt dit echter vooralsnog niet. Door de droogte wordt er iets meer gevraagd naar bierbostel. Handelaren merken dat de afzet van bierbostel iets vlotter loopt dan in de voorbije weken. Omdat er ook genoeg product voorhanden is, zorgt dat niet voor een verandering van de prijs. Die blijft zoals hij de afgelopen maanden was. De Boerderij-notering blijft staan op € 2,05 tot € 2,25 per % droge stof.

Meer vraag naar kuilmais

Ook zorgt de droogte voor iets meer vraag naar kuilmais. De kwaliteit van de beschikbare mais loopt wel sterk uiteen. Voor goede mais, met meer dan 350 gram zetmeel per kilo droge stof, wordt zo’n € 75 per ton betaald. De mais van mindere kwaliteit, met een zetmeelgehalte tussen de 250 en 300 gram, wordt zo’n € 65 per ton betaald, al zijn er ook partijen die voor minder worden verkocht.

Aanbod aan aardappelproduct blijft krap

Het aanbod aan aardappelproduct blijft krap en voorlopig komt daar ook weinig verandering in. Aardappels van de nieuwe oogst komt minder restproduct als schillen vrij, waardoor ook de komende tijd het aanbod niet ruim is. Of dat gaat leiden tot hogere prijzen, durven handelaren niet te zeggen. Product dat er is vindt nog altijd vlot zijn weg.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.