Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdaling blankvleeskalveren nog niet gestopt

De prijsdalingen in de markt voor blankvleeskalveren zijn nog niet voorbij. Opnieuw gaat er weer wat van noteringen af.

Het marktbeeld verandert ook maar weinig. Het aanbod aan blankvleeskalveren blijft aan de ruime kant. De mestleeftijd loopt zelfs iets op: de leeftijd ligt nu tussen de 28 en 29 weken, waar een week terug ook nog kalveren van 27 weken aan de haken kwamen. Daarvan is nu echter nauwelijks nog sprake.

Weinig positiefs

Er valt momenteel weinig positiefs te melden over de markt. De situatie in de vleeshandel verandert nauwelijks. Huiden brengen nog altijd veel minder op dan een jaar terug en de afzet van het luxere achtervlees loopt ook voor geen meter. Allemaal signalen dat een verbetering van de markt en prijzen nog niet aan de orde is.

Stabiele prijs hoogst haalbare

Momenteel is een stabiele prijs het hoogst haalbare. Voor blankvleeskalveren in de klasse O+P- wordt nu € 3,58 tot € 3,72 per kilo geslacht gewicht betaald. Dat is duidelijk minder dan een week eerder. Handelaren hopen dat met deze prijsdaling de bodem is gevonden, maar een verdere verlaging ligt wel op de loer.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.