Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien komt niet van plek

Een rustige handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik maandag 22 juli. De prijzen kwamen deze week niet van hun plek.

Het was een rustige handel op de veemarkt in Bunnik. Met een aanvoer van nog geen 50 dieren, was dat de kleinste aanvoer in een reguliere week sinds september 2016. Het zegt veel over het aanbod aan slachtkoeien op dit moment.

Ondanks de krappe aanvoer zat een hogere prijs er niet in, daarvoor blijft de vleeshandel te slecht. Voor een P-kwaliteit werd in Bunnik maandag € 2,60 tot € 2,85 per kilo geslacht gewicht betaald. Daarmee blijft de notering boven die van exact een jaar terug.

Vee&Logistiek deed voor het weekend nog eens 2 cent van de noteringen af. Die verlaging volgde een eerdere prijsdaling van 3 cent. De noteringen voor een P-kwaliteit slachtkoe ligt bij Vee&Logistiek nu op € 2 tot € 2,40 per kilo geslacht gewicht.

Het aanbod aan slachtkoeien blijft aan de krappe kant de komende weken. Een hogere prijs is vanwege de tegenvallende vleesmarkt echter niet realistisch. De komende periode lijkt een stabiele prijs voor slachtkoeien het hoogst haalbare.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.