Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Opnieuw flinke hap uit nukaprijs

De stemming op de veemarkt in Purmerend was niet best dinsdag 9 juli. De noteringen voor nuchtere kalveren gingen opnieuw hard onderuit.

Dat het momenteel zo slecht loopt in de handel met nuchtere kalveren vloeit voort uit een slechte handel in blankvleeskalveren. De prijzen voor deze dieren zitten al weken in een neerwaartse spiraal. Integraties proberen de kostprijs te drukken door de prijzen van nuchtere kalveren te verlagen. En dat lukt aardig, getuige de prijsdalingen waar de nukamarkt momenteel mee te maken heeft.

Prijzen naar beneden

In Purmerend gingen de prijzen voor zwartbonte stierkalveren voor de tweede week op rij met € 15 naar beneden. Daarmee komt de prijs voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit uit op € 65 tot € 90 per dier. Bij de 50% Belgisch blauwe stierkalveren ging er nog eens € 25 van de notering af. Voor deze dieren wordt in Purmerend nu maximaal € 215 per dier betaald.

Aanbod niet overdreven ruim

Het aanbod aan kalveren is niet overdreven ruim voor de tijd van het jaar, maar door de teruglopende vragen is de verhouding in de markt wel zoek. Handelaren verwachten dan ook dat de prijzen de komende weken nog wel iets verder zakken. De stappen terug zullen niet zo groot zijn als de afgelopen 2 weken, maar dat er nog wat van de prijs wordt afgesnoept, staat volgens handelaren wel vast.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

  • joannes

    Handelsprijzen negeren altijd kosten. Met dat gegeven is er zoveel geinvesteerd in de sector!

Of registreer je om te kunnen reageren.