Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Notering slachtkoe levert ook in Bunnik in

Een rustige handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik maandag 8 juli. De prijs voor O- en P-kwaliteit slachtkoeien ging met 5 cent per kilo terug.

Handelaren zien dat het nog altijd niet vlot loopt in de handel met slachtkoeien. Hoewel het aanbod nog altijd krap is, zijn slachterijen niet bereid of in staat meer te betalen voor de dieren. Het krappe aanbod zorgt er eigenlijk al weken voor dat de noteringen voor slachtkoeien nagenoeg geen prijswijzigingen laten zien.

Prijsstijging niet aan de orde

Andersom bezien zorgt een slechte vleeshandel ervoor dat het krappe aanbod aan slachtkoeien niet beloond wordt met een hogere prijs voor de koeien. Slachterijen laten nog altijd weten dat de marges dermate krap zijn, dat een prijsstijging aan de inkoopkant niet aan de orde is. Als in de zomermaanden ook nog de vleesverwerkende industrie hun productie terug schroeft, zakt de vraag naar vlees verder weg.

De afgelopen weken kon de prijs voor P-kwaliteit slachtkoeien in Bunnik nog overeind blijven, maar maandag 8 juli ging de prijs alsnog met 5 cent terug. Daarmee komt de notering uit op € 2,65 tot € 2,90 per kilo geslacht gewicht. Ook de prijs voor een O-kwaliteit koe zakte met 5 cent. De overige noteringen kwamen niet in beweging.

Geen periode met prijsdalingen

Handelaren laten weten dat de prijsdaling niet moet worden gezien als het startschot van een periode met prijsdalingen. Daarvoor is, en blijft, het aanbod aan slachtkoeien namelijk te krap. De handel gaat er dan ook vanuit dat de prijzen de komende tijd weinig beweging laten zien.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Eén reactie

  • koestal

    Zomer is slecht voor de vleeshandel

Of registreer je om te kunnen reageren.