Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in slachtkoeien blijft kalm

Het aanbod aan slachtkoeien is krap, maar hogere prijzen zijn vanwege een stroeve vleeshandel niet haalbaar. Handelaren verwachten niet dat het marktbeeld snel gaat veranderen. Op de veemarkt in Bunnik werden maandag 1 juli stabiele prijzen genoteerd.

Met de zomermaanden voor de deur hoeft er niet op een significante verbetering van de vleeshandel te worden gerekend. De consumptie van rundvlees ligt in deze periode wat lager en dat is iets wat de vleesverkopers nu juist niet kunnen gebruiken. De barbecue wordt weliswaar wat vaker gebruikt, maar daar profiteert de rundvleesmarkt weinig van.

Het aanbod aan slachtkoeien is nog altijd aan de krappe kant en dat is ook al een aantal weken terug te zien in de aanvoercijfers op de veemarkt in Bunnik. Toch zorgt dat niet voor een hogere prijs voor de dieren, omdat de handel ondanks de krappe aanvoer over het algemeen heel erg rustig is. Slachterijen willen zeker niet méér betalen voor de koeien.

P-kwaliteit in Bunnik € 2,95

In Bunnik blijft de maximumprijs voor een P-kwaliteit slachtkoe staan op € 2,95 per kilo geslacht gewicht (excl. btw.). De notering voor deze koeien ligt daarmee duidelijk boven het niveau van een jaar terug. Toen zakte de prijs in week 27 naar maximaal € 2,78 per kilo geslacht gewicht. Gezien het huidige krappe aanbod is een prijsdaling richting dat prijsniveau voorlopig niet aan de orde.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.