Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Blankvleeskalf levert opnieuw minder op

De markt voor blankvleeskalveren zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen.

Een ruim aanbod aan kalveren en een tegenvallende afzet van het vlees zorgen voor prijsdruk. De noteringen hebben in de afgelopen al behoorlijk moeten inleveren. Ook afgelopen week zakte de prijs weer met 5 cent.

Voor een blankvleeskalf in de klasse O+P- wordt nu € 3,67 tot € 3,76 per kilo geslacht gewicht betaald. Daarmee blijft de prijs nog altijd onder het niveau van een jaar terug staan. Handelaren verwachten niet dat de prijs op korte termijn herstel laat zien. Hiervoor blijft het aanbod nog te ruim, terwijl in de vleeshandel een verbetering ook nog even op zich laat wachten.

Wanneer de markt zichtbaar verbetering laat zien, is niet helemaal helder. Wel is duidelijk dat in augustus minder kalveren slachtrijp zijn. Dat is goed nieuws, maar dan moeten wel de overschotten die de markt nu kent, zijn weggewerkt. De mestduur ligt nog altijd tussen de 27 en 29 weken. Idealiter loopt die leeftijd zo snel mogelijk terug, maar door een tegenvallende vraag gaat dit maar gestaag.

Prognose: lagere prijzen.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Laatste reacties

  • arink

    Misschien nog grotere aantallen mesten zodat de kostprijs naar beneden kan??

  • Heromar1

    Zo is het en maar bouwen van 1000 naar 2000 als je het met 1000 vleeskalveren niet verdienen kunt ga gauw wat anders doen.

  • Vhouder

    is het verlies ook twee keer zo groot. werd tijd is te lang goed geweest nu weer met beide benen op aarde

Of registreer je om te kunnen reageren.