Rundveehouderij

Achtergrond

Beperkte aanvoer slachtkoeien veemarkt Bunnik

Met een totaal van 38 runderen was er weinig te beleven op de veemarkt in Bunnik maandag 29 juli. Tot een verandering in de prijzen kwam het niet.

Het marktbeeld in de handel met slachtkoeien verandert nauwelijks. Het aanbod blijft krap, terwijl slachterijen vanwege een slechte vleeshandel niet meer kunnen en willen betalen voor de koeien. Dat er, zelfs bij een aanvoer van nog geen 40 dieren geen hogere prijs haalbaar is, zegt veel over de huidige marktsituatie.

Prijzen blijven stabiel, verbetering zit er niet in

In Bunnik blijft de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe staan op € 2,60 tot € 2,85 per kilo geslacht gewicht. Ook voor de overige categorieën werden dezelfde prijzen als een week geleden betaald. Voor het weekend deed Vee&Logistiek nog wel 5 cent van de prijzen af. Daarmee kwam de notering voor een P-kwaliteit koe bij Vee&Logistiek uit op € 1,95 tot € 2,35 per kilo geslacht gewicht.

Gezien de tijd van het jaar hoeft in de vleeshandel op korte termijn geen significante verbetering te worden verwacht. Aan de andere kant staan de zomermaanden ook in het teken van een krap aanbod aan slachtkoeien. Handelaren zien dan ook weinig ontwikkelingen in de markt die de prijs in beweging gaat brengen. Zij houden rekening met een stabiele markt met dito prijzen.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.