Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs slachtkoe ondanks stroeve handel

De handel in slachtkoeien verliep op de veemarkt in Bunnik maandag 17 juni matig. Een verandering in de prijzen kwam er niet. De weg naar boven lijkt sowieso afgesloten momenteel.

Voor een P-kwaliteit slachtkoe ligt de prijs momenteel op € 2,65 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht. Daarmee blijft de prijs, na verrekening btw, nog wel iets boven het niveau van vorig jaar staan. En dat blijft voorlopig ook zo, want vorig jaar ging de notering vanaf week 26 behoorlijk naar beneden. Een ontwikkeling die we dit jaar naar alle waarschijnlijkheid niet gaan zien.

Slachterijen willen niet meer betalen

Handelaren zien de prijzen voor slachtkoeien de komende periode echter ook niet stijgen. Dat klinkt in een marktsituatie met een relatief krap aanbod gek, maar handelaren merken dat slachterijen absoluut niet meer willen betalen. Gevreesd wordt dat bij een groei in het aanbod de prijzen direct een stap terug moeten doen. Handelaren zien het aanbod echter niet direct veel groter worden.

Vleeshandel blijft zorgenkindje

Hoewel het aanbod aan slachtkoeien dus relatief krap is, blijft de vleeshandel nog altijd een zorgenkindje. De marges zijn dermate krap dat een prijsstijging aan de inkoopkant niet haalbaar is bij de meeste slachterijen. Een stabiele prijs is op dit moment het hoogst haalbare.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.