Rundveehouderij

Achtergrond

Regen deert ruwvoermarkt weinig

De regen die in de afgelopen week en dagen is gevallen, zorgt voor weinig verandering in de ruwvoermarkt. Handelaren zien dat de vraag naar ruwvoer blijft, maar niet overdreven groot is. Dat leidt tot weinig prijswijzigingen.

De prijs voor tarwegistconcentraat gaat wel wat omhoog. Dit product wordt goed gevraagd, terwijl hogere sojaprijzen voor producenten reden zijn om de prijs te verhogen. De Boerderij-notering voor tarwegistconcentraat ligt nu op € 2,00 tot € 2,30 per % droge stof. Gezien de goede vraag naar het product is de kans dat de prijs nog een of twee stapjes omhoog zet aanwezig.

De prijs voor bierbostel blijft vooralsnog staan op het huidige niveau van € 2,05 tot € 2,25 per % droge stof. Hoewel er genoeg product beschikbaar is, wordt bierbostel ook goed gevraagd en vindt het product tamelijk vlot zijn weg richting veehouders. Pas als de bierbrouwers hun productie terug gaan schroeven, is de kans op hogere prijzen aanwezig. Bij aardappelstoomschillen zien we door een beperkter aanbod wel een prijsstijging van 10 cent.

Voor kuilmais wordt nog altijd tussen de € 62,50 en € 72,50 per ton betaald, afhankelijk van de kwaliteit. De verwachting is dat de vraag de komende periode iets aan gaat trekken. Zij die bij moeten kopen om te overbruggen, hebben steeds beter helder hoeveel er nog nodig is tot de nieuwe oogst. Het aanbod aan goede mais is beperkt, maar veel prijsverandering wordt niet verwacht.

Prognose: stabiele prijzen.

Krijg antwoord op al jouw vragen over ruwvoerkwaliteit, op het evenement RuwvoerRonde Mais op 29 augustus of 3 september

Of registreer je om te kunnen reageren.