Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdruk houdt aan bij rosékalveren

De prijsdruk blijft nog altijd aanwezig in de markt voor rosévleeskalveren. Het wil nog altijd niet vlotten in de vleesmarkt, terwijl er genoeg kalveren beschikbaar zijn.

Ten opzichte van vorige week loopt de handel allemaal wat stroever. Slachterijen zitten niet te springen om de kalveren, omdat de vleeshandel niet tevredenstellend is. Het aanbod aan jong- en oudrosékalveren is voldoende op dit moment.

Consumptie loopt terug

Voor zowel jong- als oudrosévleeskalveren ligt de prijs nog altijd op € 3,40 tot € 3,45 per kilo geslacht gewicht. De kans dat de prijs de komende weken een stapje omhoog zet, is niet heel erg groot. In de zomermaanden loopt de consumptie van kalfsvlees altijd terug. Dat maakt dat het voor slachterijen moeilijk om de prijzen voor het vlees overeind te houden. Zeker bij voldoende aanbod.

Lees verder onder de grafiek.

Startkalveren

De prijzen voor startkalveren zetten ook deze week weer een stap omhoog. Na een plus van € 5 ligt de notering voor deze dieren nu op € 310 tot € 315 per dier. Gezien de dalende nukaprijzen, lijkt de ruimte voor verdere prijsstijgingen, ondanks een relatief krap aanbod bij startkalveren beperkt.

Prognose: rosés stabiel, starters iets duurder.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij op Maat:  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.