HSK400906_18

Fosfaatrechten en prijs fosfaatrechten

Lees in het dossier alles over de veelbesproken onderwerpen fosfaat, fosfaatreductie, derogatie en fosfaatrechten.

Terug naar dossier
Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs fosfaatrecht zakt weer iets

De vraagprijs voor fosfaatrechten ligt momenteel rond de € 165 per netto kilo. Veel handel wordt er echter niet gedaan, geven handelaren aan.

Zowel kopers als verkopers zijn heel erg afwachtend. Handelaren verwachten dat dit de komende weken ook zo blijft. Melkveehouders die moesten kopen hebben dit nog snel gedaan toen het afromingspercentage nog op 10% lag. Sinds het percentage 20% is, merken handelaren dat de handel een stuk rustiger is.

Hoewel er weinig handel wordt verwacht voor de komende periode, lijkt de prijs wel iets te dalen. Dat heeft vooral te maken met een beperkte vraag. Waar de ondergrens ligt, blijft volgens handelaren lastig te zeggen. Wel is duidelijk dat grote prijsbewegingen niet voor de deur staan.

Prognose: lichte daling.

Eén reactie

  • Gradje 1966

    De handelaren proberen na de vakantie de zaak weer op te blazen dat er erg veel vraag is om de prijs vervolgens weer op te krikken . Als het weer zo blijft zal het niet zo n vaart lopen.
    Ik hoop dat de handelaren een flinke poot uit gerukt worden want ze proberen de boeren iedere keer te naaien met prijs verhogingen

Of registreer je om te kunnen reageren.