Rundveehouderij

Achtergrond

Nukaprijs opnieuw iets omhoog in Purmerend

Een redelijk goede handel in nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend dinsdag 11 juni. De prijzen gingen met € 5 omhoog.

Hoewel de prijzen op de veemarkt in Purmerend nog met € 5 omhoog gingen, is de ruimte voor verdere prijsstijging beperkt. Handelaren verwachten dat het aanbod de komende weken zeker niet kleiner wordt, terwijl de vraag langzaam minder gaat worden met het oog op de periode waarin de kalveren slachtrijp zijn.

Op de markt van dinsdag 11 juni werden de dieren nog redelijk goed verkocht. De prijs voor een zwartbont stierkalf ging met € 5 omhoog naar € 110 tot € 135 per dier van extra kwaliteit. Voor 50% Belgisch Blauw-stiertjes werd € 255 tot € 285 per dier betaald. Hoewel de prijzen de voorbije weken wat stappen omhoog hebben gezet, blijven ze nog wel ruim achter bij vorig jaar.

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de prijzen nog veel verder gaan stijgen. In voorgaande jaren lieten de nukaprijzen vanaf eind juni een lichte prijsdaling zien en daar wordt dit jaar ook rekening mee gehouden. Toch wordt voor de komende weken nog uitgegaan van een stabiele prijs. In ieder geval op de markt in Purmerend.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.