Rundveehouderij

Achtergrond

Markt slachtkoe kabbelt rustig voort

Een rustige handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik maandag 24 juni. De prijzen kwamen niet in beweging.

De handel in slachtkoeien verandert maar weinig. Het aanbod aan slachtkoeien is nog altijd beperkt, terwijl de vraag vanuit de slachterijen op een laag pitje blijft staan. Dat zorgt voor een handel die maar weinig spannend is. Gezien het aanbod zou de prijs omhoog kunnen, maar gezien de tegenvallende vleeshandel is die hogere prijs niet haalbaar.

Zomermaanden

Deze patstelling is er al een aantal weken en blijft voorlopig nog wel even. Handelaren zien het aanbod aan slachtkoeien niet snel groter worden nu de zomermaanden voor de deur staan. En door de zomerperiode lijkt de vleeshandel zeker niet aan te gaan trekken. In deze periode valt ook nog eens de vraag vanuit de vleesverwerkende industrie weg.

Boven niveau vorig jaar

Op de markt in Bunnik ligt de prijs voor een P-kwaliteit slachtkoe nog altijd op € 2,65 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht. Daarmee blijft de notering boven het niveau van een jaar terug. Toen ging de prijs voor slachtkoeien behoorlijk omlaag in deze periode.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.