Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in slachtkoeien iets stroever

Een rustige handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik maandag 3 juni. De prijzen voor O- en P-kwaliteit koeien gingen zelfs omlaag.

De vraag naar de O- en P-kwaliteit koeien was iets minder dan in de voorbije weken. Handelaren melden dat bij verschillende slachterijen de uitbetaalprijzen vorige week ook iets zijn verlaagd. Dat is opvallend bij het krappe aanbod aan slachtkoeien dat de markt momenteel kenmerkt. De moeizame vleeshandel met dunne marges blijft de slachters echter parten spelen.

Tweede prijsdaling op rij

Op de markt in Bunnik gingen de prijzen voor de O- en P-kwaliteit slachtkoeien dus met 5 cent omlaag. Daarmee komt de notering voor een P-kwaliteit koe uit op € 2,65 tot € 2,95 per kilo geslacht gewicht. Het was de tweede prijsdaling op een rij. Handelaren verwachten niet dat de prijs de komende weken veel gaat bewegen. De weg naar boven lijkt momenteel niet begaanbaar.

Komende weken krap aanbod slachtkoeien

Voor de komende weken houden handelaren nog altijd rekening met een krap aanbod aan slachtkoeien. Dat maakt direct dat de prijs ook niet veel verder kán zakken, simpelweg omdat het aanbod er niet naar is. Een stabiele prijs ligt het meest voor de hand.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.