Rundveehouderij

Achtergrond

Geen verandering in prijs slachtkoeien

Het wordt een beetje een repeterend verhaal in de handel met slachtkoeien: het aanbod is krap, maar een prijsverhoging is moeilijk te realiseren. De opbrengsten uit de vleeshandel vallen tegen en dat houdt mogelijke prijsstijgingen tegen.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden woensdagavond weliswaar wat meer dieren aangeboden, maar dat had volgens handelaren vooral te maken met het verplaatsen van de markt van vorige week. Dieren die daar niet naartoe werden gebracht, kwamen deze week. In totaal werden er woensdagavond 450 slachtkoeien verhandeld.

Geen beweging in prijzen

De dieren werden woensdag redelijk goed verkocht, maar toch zat een hogere prijs er niet in. De prijs voor P-kwaliteit slachtkoeien bleef staan op € 2,40 tot € 2,75 per kilo geslacht gewicht. Ook de noteringen voor de andere gewichtsklassen kwamen niet in beweging. De prijzen staan nog altijd duidelijk onder het niveau van een jaar terug.

Handelaren verwachten geen prijsverhoging

Met het oog op de negatieve geluiden uit de vleeshandel, verwachten handelaren dat de prijs in ieder geval niet omhoog gaat de komende periode. Of er moet verbetering optreden, maar daar lijkt het niet op.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.