Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Boeren wachten af bij rustige voermarkt

De voermarkt blijft rustig doorkabbelen. Begin deze week was er wat extra handel doordat boeren nog snel bestellen om het nog voor Pinksteren geleverd te krijgen.

Aardappelproducten blijven schaars. Wie het geluk heeft A-kwaliteit snippers te kunnen bemachtigen betaalt daar net als vorige week € 42 tot € 45 per ton voor. Stoomschillen zijn onveranderd op € 24,60 per ton.

Bierbostel goed verkrijgbaar

Bierbostel is wel goed verkrijgbaar. Bierfabrieken produceren volop om voldoende te hebben voor de zomerconsumptie van het gerstenat. Hoewel de bostel goed wegloopt zit een prijsverlaging er niet in. Het product is nu nog volop leverbaar, maar als de droogte aanhoudt, is de kans groot dat de vraag toeneemt en de prijs stijgt. Datzelfde effect zal over een week of 3 à 4 optreden als de bierproductie wordt teruggeschroefd en het aanbod daalt. Wat ook meespeelt is dat de fabrieken zich bij hun prijsstelling richten zich op de eiwitprijs. Die was vorig jaar hoog.

Rustig in hooi- en strohandel

Ook in de hooi- en strohandel is het rustig. Stro wordt tegen onveranderde prijzen verkocht. Nu de nieuwe oogst nadert bestellen veel boeren kleinere hoeveelheden. Geen volle vracht meer, maar een voorwagen. Bij hooi heeft de aanstaande oogst nog meer invloed. Die handel ligt bijna helemaal stil omdat boeren wachten op de nieuwe oogst.

Boeren erg afwachtend

Boeren zijn volgens leveranciers erg afwachtend. Al dan niet op hun advies. Als de droogte aanhoudt, kan er bij een warme periode zo maar weer een run op voer ontstaan. Boeren doen er verstandig aan om hun voorraden nu op peil te brengen. Nu de producten nog goed verkrijgbaar zijn, is het moment om een buffer op te bouwen om een eventuele droogteperiode aan te kunnen, zo luidt het advies.

Prognose: stabiele prijzen

Krijg antwoord op al jouw vragen over ruwvoerkwaliteit, op het evenement RuwvoerRonde Mais op 29 augustus of 3 september

Laatste reacties

 • Flirt

  Buffer maken gebeurt ook massaal, hebben daar geen handelaren voor nodig, bovendien groeit er nu zoveel voer.....

 • deB.


  Er groeit heel veel gras!! Het is allemaal de kant van de handel schrijven...vooralsnog valt er knap regen deze week!!

 • maiskolf

  Er zijn ook regio's waar bijna geen druppel gevallen is. Dus daar zal de grasgroei vies tegen vallen...

 • deB.


  de week is nog niet voorbij!

Of registreer je om te kunnen reageren.