Rundveehouderij

Achtergrond

Verbetering blijft uit in rosévleesmarkt

Het blijft nog altijd heel erg stroef in de handel met rosévleeskalveren. Het aanbod aan kalveren blijft aan de ruime kant en duidelijke verbetering is voorlopig niet aan de orde.

Dat er zoveel druk op de ketel staat, komt deels door het ruime aanbod aan blankvleeskalveren. Hierdoor moeten slachterijen die beide dieren verwerken schuiven in de slachtplanningen. Maar ook los van de prop aan blankvleeskalveren, zijn er ruim voldoende rosévleeskalveren voorhanden. Handelaren hopen dat het aanbod snel minder groot wordt, maar zicht daarop is er maar nauwelijks.

Marges flinterdun

In de vleeshandel zijn weinig verandering merkbaar. Hier en daar zijn wel wat positievere geluiden dan in de voorbije weken te horen, maar de marges in de vleeshandel blijven nog altijd flinterdun. Dat zorgt ervoor dat handelaren niet de hoop hebben dat de markt op korte termijn een stap omhoog gaat maken. Voor jongrosé ligt de prijs na een correctie op maximaal € 3,47 per kilo.

Prijsstijging in de pijpleiding

De prijs voor startkalveren zet een stap omhoog. Het aanbod is niet heel erg ruim, terwijl de dieren wel redelijk goed worden gevraagd. De notering staat nu op € 275 tot € 280 per dier van 100 kilo. Een verdere prijsstijging zit volgens handelaren in de pijpleiding.

Prognose: rosés stabiel, startkalf duurder.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen  

Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.