Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijsdaling blankvleeskalf vlakt af

Het loopt nog allerminst vlot in de handel met blankvleeskalveren. De prijzen dalen ook deze week, maar de noteringen leveren wel minder in dan in de voorbije weken.

Voor een blankvleeskalf in de categorie O+P- zakt de prijs met 5 cent naar € 3,90 tot € 4,00 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt de notering voor deze kalveren nu 15 cent onder het niveau van een jaar terug. Toen bleef de prijs voor een langere periode stabiel. Iets wat nu allerminst zeker is, omdat de druk nog altijd niet van de ketel is.

Ruim aanbod

Het zit ’m niet eens in de afzet van het vlees. Die valt niet heel erg tegen. Er staat echter een ruim aanbod tegenover en dat geeft de markt niet of nauwelijks lucht. Handelaren verwachten dat dit beeld ook de komende weken zichtbaar is. Richting Pinksteren kan verbetering optreden, maar dat zal niet leiden tot herstel van de noteringen.

Ook in omringende landen is geen sprake van hosannastemming. Frankrijk kampt met te oude en te zware kalveren, terwijl in Duitsland en Italië de markt ook stroef verloopt. Al met al zijn dit niet de beste tijden in de blankvleesmarkt.

Prognose: prijsdruk blijft.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • kloot

    maar goed dat van drie de baas is anders nog een euro per kilo minder

Of registreer je om te kunnen reageren.