Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoe daalt ook in Bunnik

Een rustige handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik maandag 27 mei. De noteringen voor de koeien ging met een stuiver omlaag.

Handelaren merken dat inkopers op de veemarkten een verdere verhoging van de prijzen tegenhouden. Dat was op de markt in Leeuwarden vorige week al zo en nu ook in Bunnik. Hoewel het aanbod slachtkoeien nog altijd aan de krappe kant is, zit een verdere verhoging van de noteringen er vanwege de vleeshandel niet in.

Tegenvallende vleesverkopen

Het is inmiddels een wekelijks gehoorde klaagzang vanuit de vleeshandel: het onderhandelen van hogere prijzen voor het vlees lukt niet. De vraag naar het vlees valt nog altijd vies tegen en dat biedt de vleesverkopers geen ruimte hogere prijzen te schrijven voor het vlees. Op korte termijn lijkt hierin ook geen verandering op treden.

Lees verder onder de grafiek.

P-kwaliteit slachtkoe

In Bunnik werd voor P-kwaliteit slachtkoeien maandag € 2,65 tot € 3,00 per kilo geslacht gewicht betaald. Gezien het krappe aanbod hoeft de prijs zeker niet verder te zakken, maar de weg omhoog is heel erg smal op dit moment.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.