Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Nukamarkt zakt niet verder weg

De prijzen voor nuchtere kalveren maken op de veemarkt in Purmerend voor de tweede week op rij een pas op de plaats. Handelaren verwachten niet dat de prijs verder zakt in de komende weken.

Het marktbeeld is niet veel veranderd ten opzichte van vorige week. Het aanbod aan nuchtere kalveren is heel gewoontjes voor de tijd van het jaar, maar de vraag is wat minder dan gebruikelijk in deze weken. Dat heeft vooral te maken met teruglopende prijzen voor de vleeskalveren. Het opzetten van nuchtere kalveren wordt daardoor uitgesteld als de mogelijk is.

Fors minder betaald voor zwartbont stierkalf

Op de markt in Purmerend wordt voor zwartbonte stierkalveren € 80 tot € 105 per dier betaald. Dat is nog altijd fors minder dan een jaar terug, toen de notering nog op maximaal € 165 per dier (€ 155 excl. btw) stond. Gezien de huidige marktsituatie is een hogere prijs sowieso al lastig om te realiseren. Dat de prijs dus op korte termijn het niveau van vorig jaar gaat aantikken, is een utopie.

Het aanbod aan nuchtere kalveren gaat de komende weken niet heel veel anders zijn dan op dit moment. Ook vanuit Duitsland komen signalen dat de markt stabiliseert. Dat werkt doorgaans door richting de markten in Nederland. Handelaren houden dan ook eerst rekening met stabiele prijzen. Positief is wel dat de prijsdruk wat minder sterk is dan in de voorbije weken.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vind je in Boerderij op Maat:  

Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

  • Koen Franken

    Alles MINDER , behalve de regelgeving dan !!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.