Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Minder aanbod slachtkoe trekt prijs omhoog

Een goede handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik maandag 13 mei. Die vlotte handel zorgde voor een hogere prijs voor de dieren.

Het aanbod aan slachtkoeien is momenteel krap. Nu worden in deze periode van het jaar altijd minder dieren aangeboden, maar handelaren zien dat het dit jaar duidelijk krapper is. Het feit dat jongvee en melkvee aan de dure kant is, maakt dat melkveehouders minder snel koeien wegdoen die wat minder liters geven. Daarnaast was men de voorbije week druk met het kuilen van gras.

Minder aanbod

Op de markt in Bunnik is de krimp in het aanbod ook zichtbaar. Maandag 13 mei werden in totaal 64 koeien op de markt gebracht. Dat is beduidend minder dan gemiddeld op veemarkt in Bunnik. Het zorgde maandag voor een prijsstijging van 5 cent over de hele linie. Voor een P-kwaliteit slachtkoe ligt de notering nu op € 2,65 tot € 3,00 per kilo geslacht gewicht.

Handel blijft vlot

Het ligt in de lijn der verwachting dat de handel ook de komende weken vlot blijft. De prijzen in Duitsland trekken aan en dat is positief voor de Nederlandse prijzen. Bovendien blijft het aanbod aan slachtkoeien aan de krappe kant de komende weken. Dat maakt dat er ruimte is voor een verdere prijsstijging, al wordt die ruimte beperkt door een nog altijd stroeve vleeshandel.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Laatste reacties

  • Jaap39

    Stroeve vleeshandel.... raakt snel op het vlees. De helft van de varkens in China is al weg....

  • deB.


    Kijk is aan..... allemaal stroef man, hoor het al tijden hier, maar het gaat alleen omhoog!!

  • hansvanbergen

    O prijs is ook intresant voor de boeren om weer te geven

Of registreer je om te kunnen reageren.